Een toekomstbestendig HR-beleid dat flexibel inspeelt op de vraag in de markt.

Als manager of directeur in de zorgsector dien je voortdurend in te spelen op wisselende marktomstandigheden. Met minder middelen moeten minimaal dezelfde resultaten behaald worden. De klanten worden steeds mondiger en vragen steeds meer van overbelaste medewerkers. Daarnaast hebben de medewerkers te maken met hoge werkdruk en administratieve rompslomp om te voldoen aan de eisen van de zorgverzekeraars. Intussen wordt ook nog verwacht dat de productiviteit omhoog gaat. Wellicht vraag je je af welke koers hierbij effectief zou zijn en spelen de onder andere volgende vragen hierbij door je hoofd:

  • Hoe kunnen wij onze productiviteit vergroten?
  • Hoe kunnen wij onze cliënten de zorg blijven bieden die nodig is?
  • Wat voor personeel heb ik dan nodig over vijf jaar?
  • Hoe houden wij de medewerkers gemotiveerd met de stijgende werkdruk?
  • Hoe houden wij het ziekteverzuim laag?

Met taakvolwassen gemotiveerde medewerkers een gezonde organisatie neerzetten.

Je wilt een aantrekkelijke werkgever zijn en je klanten de beste diensten verlenen. En daarbij wil je als zorgorganisatie financieel gezond zijn en een goede positie in de zorgmarkt bekleden. Om dit te bereiken is het belangrijk om te beginnen met een goed personeelsbeleid vanuit een duidelijke visie op de doelen van de organisatie.

Medewerkers moeten op een goede manier betrokken worden bij de veranderingen die op stapel staan. Zij hebben kwaliteiten die niet altijd worden benut.  Door betrokkenheid geef je meer zeggenschap aan de medewerkers. Je gaat automatisch toe naar meer zelfsturing. De verantwoordelijkheden lager in de organisatie te leggen, biedt meer motivatie en stimuleert tot groei in de taakvolwassenheid.

Teams en medewerkers worden gestimuleerd om te groeien en om zelfverzekerd en met hernieuwde energie naar nieuwe doelen toe te werken.

Leony vindt haar weg en de juiste personen in een organisatie.

Mireille van Andel, Senior HR-adviseur Fivoor